آسانسور

آسانسور

آسانسور

آسانسور

هنگام گیر کردن در آسانسور چه کنیم؟

دوشنبه, ۲۲ آبان ۱۳۹۶، ۰۱:۴۳ ب.ظ




در شرایط اضطراری، عملیات نجات مسافران بایستی توسط پرسنلی انجام که به دقت انتخاب شده و آموزش دیده‌اند انجام شود، چرا که این افراد به واسطه تجربه و تخصص خود، تدبیر لازم برای فائق آمدن بر خطرات پیچیده احتمالی را دارا هستند.

  بسیاری از مردم گمان می‌کنند هنگام از کار افتادن آسانسور،‌ می‌توانند به سلامت از آن خارج شوند. بیرون پریدن یا بالا رفتن از آسانسور به شدت غیر‌عاقلانه است. بسیاری از حوادث در حوزه آسانسور به این دلیل است که مردم تلاش می کنند خودشان از آسانسور خارج شوند.

در خیلی از ساختمان های کشور از آسانسورها به درستی استفاده و نگهداری نمی شود و این موضوع نیاز به فرهنگ سازی دارد و باید آموزش را از مدارس شروع و به عموم افراد جامعه نیز در این باره اطلاع رسانی کرد.

به گفته یکی از کارشناسان سازمان آتش نشانی، حوادث آسانسور در تهران، سال 78 حدود 2652 مورد و در سال 88 حدود 2180 مورد بوده است. البته طی این سال ها ده ها تن نیز قربانی و مصدوم شده اند.

براساس بررسی های صورت گرفته بیشترین حوادث آسانسورهای ناایمن به حبس افراد، گیر کردن لباس یا اعضای بدن یا وسایل همراه آنان بین کابین و خارج از آسانسور، سقوط در چاهک، سقوط کابین از طبقات بالابه صفحه زیرین به دلیل ضعیف بودن کابل ها، شکستگی قرقره ها یا ضعیف بودن سیم کابل، قطع برق و بی احتیاطی مردم هنگام سوار شدن در آسانسورها است.

بهترین روش نیز بازدید های دوره ای از سوی شرکت های سازنده و یا شرکت های متخصص و مجرب است. چرا که وقتی با یک شرکت متخصص یا سازنده قرارداد منعقد می شود آنها مسئول سرویس و نگهداری از آسانسور هستند و از وقوع اغلب حوادث احتمالی نیز جلوگیری می شود.

باید توجه داشت هیچ گاه بیش از ظرفیت تعیین شده از سوی شرکت سازنده از آسانسورها استفاده نشود. چرا که آسانسورها براساس وزن و یا تعداد مشخص طراحی و نصب می شوند و چنانچه تعداد افراد و یا وزن آنها بیش از حد مجاز باشد موجب سقوط کابین و به دنبال آن بروز آسیب استفاده کنندگان می شود.

هنگام سوار شدن در آسانسور نیز سعی کنید اعضای بدن، لباس و یا وسایل همراهتان بین کابین و دیوارها نماند. چرا که به محض حرکت کابین باعث قطع اعضای بدن یا از بین رفتن لباس و وسایلتان می شود.

هنگام نصب آسانسور سعی کنید از شرکت های مجاز و دارای تاییدیه شرکت استاندارد کمک بگیرید. زیرا متاسفانه تعدادی از شرکت های بی مسئولیت و غیرمجاز به بهانه تحویل سریع و ارزان آسانسور قطعات کهنه و خراب شرکت های دیگر را خریداری کرده و با کمی زرق و برق به مونتاژ یک آسانسور دیگر می پردازند و آن را تحویل مشتری می دهند. این در حالی است که باطن موتور و ترمز چنین آسانسورهایی دچار مشکل و ضعف است و به محض نصب بلافاصله خراب می شود.

یکی دیگر از مهمترین عواملی که در حوادث آسانسورهای ناایمن گریبانگیر مردم می شود وجود کابین های دارای یک در است. این آسانسورها یکی از ناایمن ترین آسانسورها هستند. در حال حاضر طبق قوانین شهرداری سازمان نظام مهندسی به هیچ یک از ساختمان هایی که از چنین آسانسورهایی استفاده می کنند، پایان کار نمی دهد، مگر این که ساختمان خارج از نظارت شهرداری یا آتش نشانی ساخته و فروخته شود.

به گفته کارشناسان، 90 درصد حوادث آسانسورها مربوط به محبوس شدن افراد در کابین است که به طور معمول این حوادث به خاطر نقص فنی، ناقص بودن بازدیدهای دوره ای و قطع برق صورت می گیرد. این مشکل نیز تنها از سوی افراد متخصص و آشنا به تعمیرات آسانسور رفع شدنی و قابل پیشگیری است.

مدیران ساختمان ها نیز باید توجه داشته باشند چنانچه فرد یا افرادی در کابین آسانسورها حبس شدند اجازه ندهند افراد غیرمتخصص برای بیرون آوردن آنها اقدام کنند و بلافاصله موضوع را با سازمان آتش نشانی و یا افراد متخصص در میان بگذارند و کمک بخواهند. زیرا این عملیات تخصصی است و در صورت مداخله افراد غیرمتخصص امکان بروز خطر و حوادث جبران ناپذیر نیز وجود خواهد داشت.

مردم هنگام سوار شدن به آسانسور باید دقت کنند اگر آسانسورها در فاصله 10 یا 20 سانت بالایا پائین تر از سطح طبقه توقف کرده به هیچ عنوان نباید بیش از حد مجاز سوار شوند. زیرا امکان سقوط کابین یا حوادث مختلف دیگر وجود دارد.

نکته مهم دیگر اینکه هنگام آتش سوزی در ساختمان به هیچ عنوان نباید از آسانسور استفاده کرد. زیرا در 99 درصد آتش سوزی ها برق در همان لحظه نخست قطع شده و افراد در کابین حبس می شوند. دودهایی که در کابین و چاهک جمع شده موجب خفگی می شود.

بسیاری از مردم گمان می‌کنند هنگام از کار افتادن آسانسور،‌ می‌توانند به سلامت از آن خارج شوند. بیرون پریدن یا بالا رفتن از آسانسور به شدت غیر‌عاقلانه است. بسیاری از حوادث در حوزه آسانسور به این دلیل است که مردم تلاش می کنند خودشان از آسانسور خارج شوند.

متخصصان و افراد که در صنعت آسانسور مشغول به کار هستند، معمولا در مقابل سوالاتی که استفاده کنندگان آسانسور از آنها در مورد موارد ایمنی می پرسند  توصیه‌های یک خطی زیر را گوشزد می کنند. و مطمئن باشید با عمل به این توصیه‌ها جلوی خطرات احتمالی را خواهید گرفت.

• در هنگام شستشو از عدم نفوذ آب به داخل چاه آسانسور اطمینان حاصل نمائید.
• در آسانسور بمانید. آسانسور سقوط نمی‌کند و ایمن است. شما در امان هستید.
• نگران هوا نباشید. هوا در چاه و کابین آسانسور جریان دارد و اکسیژن شما تمام نمی‌شود.
• روی زمین بنشینید. با این کار وقتی آسانسور دوباره حرکت کند تعادل‌تان به هم نمی‌خورد.
• مردم را در کابین نگه دارید. مسافران آسانسور نبایستی با اهرم انداختن درها را باز کنند. دلیلی دارد که درها بسته هستند. توسل به اهرم برای باز کردن درها ممکن است مانع از حرکت آسانسور به منظور نجات دادن مسافران شود.
• نگران ماندن در تاریکی نباشید. سیستم روشنایی اکثر آسانسورها هنگام توقف آسانسور همچنان کار می‌کند. حتی اگر جریان برق قطع شود، بسیاری از آسانسورها مجهز به سیستم باتری پشتیبان برای تأمین روشنایی اضطراری هستند.
• با افرادی که خارج از آسانسور هستند تماس بگیرید.
• خونسرد و صبور باشید. سعی کنید دیگران را آرام نگه دارید.
• هنگام باز شدن درهای آسانسور توسط تیم نجات، از آن‌ها فاصله بگیرید.

و توصیه آخر اینکه در شرایط اضطراری، عملیات نجات مسافران بایستی توسط پرسنلی انجام که به دقت انتخاب شده و آموزش دیده‌اند انجام شود، چرا که این افراد به واسطه تجربه و تخصص خود، تدبیر لازم برای فائق آمدن بر خطرات پیچیده احتمالی را دارا هستند.
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۸/۲۲
saber khalife

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی